Harini sebenarnya malas nak masak sebab malas nak makan.
Tapi cemana tah tadi tetiba rasa nak makan ayam madu lemon macam yang ibu buat.
So, malas-malas pon kena la buat sebab rasa nak makan. Hahaha.
Sape suruh rasa nak makan.
Lagipun harini ibu dengan abah takde dekat rumah sebab dua-dua ada hal, so iolls la yang kena masak.
Ayam lemon madu ni rasa dia masam-masam manis sebab gabungan madu n lemon 🍯🍋
![]() |
Sis masak sikit je sebab sis makan sorang |
Lagi-lagi aku ni cepat lupa. Manusia kan~
Bahan yang diperlukan :
- Ayam (potong kecil-kecil)
- Telur (pukul telur macam nak buat telur dadar)
- Tepung gandum
- Lemon (jus) - secukup rasa
- Madu (5 sudu besar/ikut suka hati)
Cara-cara :
1. Memula sekali panaskan kuali dengan minyak. Ayam yang dah dipotong kecik-kecik tu celup dengan telur then salutkan dengan tepung.
2. Kemudian, goreng ayam yang kita dah celup dengan telur dengan tepung tadi sampai kuning keemasan. Ceh.
3. Dalam kuali/pan lain, masak madu untuk beberapa ketika, then perah lemon.
4.Step terakhir, campak ayam yang dah goreng tadi dalam lemon madu tu. Kacau sebati kemudian angkat untuk siap sedia dimakan. 😋
Yeay, senangnya sebab ada 4 step je. Bahan pon xbanyak.
Jangan lupa baca doa sebelum makan. 😁
Bye. Pen off.
No comments:
Post a Comment